A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Часовоярської міської ради

Новини

В закладах освіти Часовоярської ТГ пройшли заходи до 210-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка

З 6 по 8 березня 2024 року в закладах освіти Часовоярської ТГ пройшли заходи до 210-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.  В закладах освіти проведені виховні години «Єднайте душі словом Кобзаря», квізи, що допомогли трохи більше дізнатись про митця, літературно-музичні композиції за творчістю Т.Г.Шевченка у виконанні учнів. Учні долучилися до онлайн-виставки малюнків до творів Т.Г.Шевченка «Шевченкові твори сяють, мов зорі», переглянули презентації «Світова велич Т.Шевченка», взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Таємниця генія Шевченка», у V Міжнародному конкурсі Шевченківських читань Свобода-2024, Відеоформат, Номінація "Читці". Дошкільники слухали вірші та пісні в сучасному виконанні, переглянули мультфільм «Садок вишневий коло хати», виконали творчі завдання, презентували свої малюнки.

17:45 09.03.2024

Вітаємо з перемогою в обласному фестивалі «Тарас Шевченко: погляд крізь століття»

Вітаємо Марію Еліковську, ученицю 5-А класу Часовоярського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №17, яка здобула ДИПЛОМ ІІІ СТУПЕНЯ в обласному фестивалі «Тарас Шевченко: погляд крізь століття», присвяченого 210-річчю від дня народження Тараса Шевченка, учитель – наставник Наталя Антипова.

15:56 09.03.2024

Майстер-клас «Виготовлення українського сувеніру – оберега «Янгола» в освітньому хабі у м.Дніпро

У загальній Декларації прав людини першим назване право на життя. Цим підкреслюється, що життя – найвища цінність. Але чи вміємо ми жити так, аби постійно відчувати диво і радість від життя? Так, уміємо! Проте події на Сході нашої країни, численні втрати людських життів принесли журбу в душі українців. Українські воїни відважно захищають рідну землю від загарбників, вони демонструють готовність віддати життя за мир і спокій на рідній землі. Тому нині, як ніколи, актуальні наші прагнення до миру. Керівник гуртка Часовоярського ЦДЮТ «Флористика та живопис» Василенко О.В. 5 березня 2024 року провела майстер- клас «Виготовлення українського сувеніру – оберега «Янгола» в освітньому хабі у м.Дніпро. Під час якого, діти виготовляли обереги своїми руками та мали можливість передати їх нашим воїнам, які перебувають у зоні боєвих дій.

18:49 05.03.2024

Майстер – класи «Весняні птахи» в освітній локації і у дитячому центрі ДоброДім м. Дніпро

Весна – символ початку чогось нового. Навколо все розквітає, частіше чути спів пташок, з’являються перші квіти, які прориваючись крізь сніг, є уособленням незламності, віри і тепла. Весна надихає творити, будувати нові плани, рухатись вперед. Ще в давнину з нетерпінням чекали люди на прихід весни і вважали, що птахи приносять весну на своїх крилах. Керівниками гурків Часовоярського ЦДЮТ «Народні ремесла України» Березовська Н.В. та «Флористика та живопис» Василенко О.В. проведені майстер – класи «Весняні птахи» в освітній локації і у дитячому центрі ДоброДім м. Дніпро

18:32 03.03.2024

Робота педагогів Часовоярського ЦДЮТ в місті Дніпрі

Печворк - це вид рукоділля, при якому за принципом мозаїки зшивається виріб зі шматочків тканини (клаптиків). У процесі роботи створюється полотно з новимколірним рішенням, візерунком, іноді фактурою. Керівник гуртка «Флористика та живопис» провела майстер- клас з виготовлення пано - колажу в сучасному стилі , з одним з різновидів «печворку» в техніці «кінусайга».Техніка кінусайга - один з найдавніших видів рукоділля, в основі якого лежить ідея виготовлення виробів з вторинної сировини. Такою вторинною сировиною стали старі кімоно, які завжди шили з натурального шовку, витканого вручну і прикрашеного майстерною вишивкою. Тому викидати їх було не прийнято, і ощадливі господарки знайшли спосіб продовжити життя кімоно. Як і англійський печворк, кінусайга - результат вміння заощаджувати.

18:27 02.03.2024

Отримання міжнародної допомоги школярам Часвоярської ТГ

Завдяки співпраці Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації з Організацією об'єднаних націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) заклади освіти Часовоярської міської ТГ отримали ще 5 електронних пристроїв Lenovo Chromebook 100e G4 4/32 GB UKR для забезпечення безперервного освітнього процесу та для запобігання подальших освітніх втрат. Дякуємо за підтримку!!!

18:19 01.03.2024

Участь у ІІІ Міжнародному занятті доброти БФ "Щаслива лапа"   

28 лютого 2024 року дошкільнята закладу дошкільної освіти (дитячий садок) комбінованого типу №42 "Чайка"  Часовоярської міської ради долучилися до ІІІ Міжнародного заняття доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин, присвяченого котикам і собакам. Під час гри "Що хоче сказати хвостатий?" вихованці дізналися, що тваринки передають свій настрій, бажання, потреби за допомогою положення свого тілі та виразах на їх мордочках.  З`ясувати, що потрібно для догляду за песиками та собачками, дітям допомогла гра "Речі для тварин". Дошкільнята пригадали основне правило небезпеки з тваринами - у ніякому випадку не можна чіпати чужих котиків та собак, особливо без дорослих!

18:16 28.02.2024

Майстер – клас для найменших в дитячому центрі "DobroDim"

Освітня локація в дитячому центрі "DobroDim" у Дніпрі. Майстер – клас для найменших провела керівник гуртка Часовоярського центру дитячої та юнацької творчості «Народні ремесла України» Березовська Н.В. з виготовлення органайзеру «Кошеня».

14:34 24.02.2024

Вітаємо з перемогою в ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад

Вітаємо учня Часовоярського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів 17 Кириченко Артура Анатолійовича та його наставника Котенко Віталія Івановича, учителя трудового навчання, "Захисту Вітчизни" з перемогою в ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів (диплом ІІІ ступеня з трудового навчання)!!!

09:39 24.02.2024

Вхід для адміністратора