A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Часовоярської міської ради

Новини

Дошкільники вчаться піклуватися про птахів взимку

Зима - складний період в житті птахів і вони потребують нашої з вами допомоги. Справжнім подарунком для пернатих є еко-годівнички, які вихованці закладу дошкільної освіти (дитячий садок) комбінованого типу №42 "Чайка" Часовоярської міської ради виготовили разом з батьками, використовуючи насіння та зернятка, бо у птахів свій раціон. Ці речовини допоможуть поповнити запаси тіла, так необхідні птахам для виживання в довгі, холодні ночі.Категорично заборонено класти в годівничку чіпси, солоні горішки, сухарики зі смаковими добавками, чорний хліб.

10:52 27.01.2024

Методичний міст "Освітяни Донеччини - освітянам Харківщини: лайфхаки, які нас об'єднують"

Методичний міст "Освітяни Донеччини - освітянам Харківщини: лайфхаки, які нас об'єднують" - саме таку назву мав інноваційний захід, який 25 січня 2024 року об'єднав педагогів Часовоярського ЗЗСО №15, колег Харківського ліцею №23 та Харківської гімназії №84, де харків'яни мали змогу ознайомитися з освітянським досвідом вчителів нашого закладу. Оксана Жеваго, керівник закладу, розповіла про роботу з військово-патріотичного виховання, досягненнями учнів щодо участі у Всеукраїнський дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі "Сокіл (Джура)". Інтерактивний підручник, гейміфікація освітнього процесу, нейрогімнастика, рухова активність,інтеграція олімпійської освіти в навчальний процес - пріоритети діяльності, представленої Вікторією Пономаренко, учителем фізичної культури. З основними методими психологічної самодопомоги поділилась Дар'я Польшикова, практичний психолог.

10:49 26.01.2024

Участь в обласному психологічному едьютоні «Стрес та його профілактика. Вправи на зняття стресу»

З метою підвищення компетентності педагогів-позашкільників в контексті надання першої психологічної допомоги та оволодіння сучасними технологіями такої допомоги, навчання методів психоемоційної стабілізації 23.01.2024р. керівники гуртків Часовоярського ЦДЮТ Березовська Н.В., Мартинюк Н.В. та Василенко О.В. взяли участь в обласному психологічному едьютоні «Стрес та його профілактика. Вправи на зняття стресу». Аліна Аханкіна, практичний психолог ОПДЮТ, презентовала теоретичні аспекти поняття «стрес», його ознаки, види, стаді та разом з педагогами опрацьовувала техніки подолання стресу, які допоможуть у збереженні ментального здоров’я дітей.

16:15 23.01.2024

Участь у фотофлешмобі «Обійми як бумеранг» учнів Часовоярського ОЗЗСО №17

Обійми – це символ близькості і любові. Сьогодні, 21 січня 2024 року, у світі відзначають одне з найбільш незвичайних свят — Міжнародний день обіймів. З обіймів починається життя: адже перше, що робить мати після появи своєї дитинки – обіймає її та цілує. Обійми супроводжують нас впродовж життя – обіймаються закохані, подружжя, друзі, родичі. Тож, учні Часовоярського ОЗЗСО №17 долучилися до фотофлешмобу «Обійми як бумеранг» до Міжнародного дня обіймів.

13:13 21.01.2024

До Дня Соборності України

Освітня локація Часовоярського центру дитячої та юнацької творчості в дитячому центрі "DobroDim" у Дніпрі Створення колажу з найменшими до дня Соборності України, керівник гуртка Василенко О.В. #землябагата2024 #ПозашкілляДонеччини

17:39 16.01.2024

Працюємо з дошкільниками онлайн

Після тривалого призупинення, з 01 січня 2024 року розпочав свою роботу заклад дошкільної освіти (дитячий садок) комбінованого типу №42 «Чайка» Часовоярської міської ради. Діти старшої групи «Світлячок» поринули у світ навчання разом з вихователем Оленою Юрченко. Заняття проводяться онлайн в синхронному та асинхронному форматі. Діти з цікавістю та захопленням відвідують заняття, виконують завдання разом з батьками.

14:50 16.01.2024

Психологічна підтримка освітян у рамках ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПРОГРАМИ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я «ТИ ЯК?»

Турбота про психологічний стан дуже важлива, особливо в умовах воєнного стану, коли кожному та кожній потрібні ресурси та підтримка. Разом ми можемо надати не лише знання, але й віру у власні сили та підтримку у складних життєвих ситуаціях.

14:59 11.01.2024

Участь в обласном методичном online hub з проблеми «Соціалізація особистості як соціально-педагогічне явище»

09.01.2024 керівники гуртків Часовоярського ЦДЮТ Березовська Н.В. та Мартинюк Н.В. взяли участь в обласном методичном online hub з проблеми «Соціалізація особистості як соціально-педагогічне явище». Актуальність проблеми обумовлена труднощами становлення особистості у нестабільному суспільстві та визначальними можливостями освітнього простору закладу позашкільної освіти щодо соціалізації вихованців у площині самоактуалізації, самореалізації, самодетермінації.

14:55 10.01.2024

Засідання педагогічної студії "ТЕО" в Часовоярському ОЗЗСО №17

08 січня 2024 року в Часовоярському ОЗЗСО №17  відбулося засідання педагогічної студії "ТЕО". Проаналізували роботу студії вчителів технологічно-естетично-оздоровчого напрямку за І семестр 2023-2024н.р. З метою якісної організації проведення самооцінювання за напрямом "Система оцінювання здобувачів освіти" у ІІ семестрі 2023-2024н.р.,  опрацювали зразки інструментів для оцінювання: анкети для опитування педагогічних працівників, здобувачів освіти та їхніх батьків, обговорили форми спостереження за навчальними заняттями. Представили "родзинки" свого педагогічного досвіду щодо залучення учнів до самооцінювання та взаємооцінювання під час уроків за рекомендаціями НУШ.

14:34 09.01.2024

Засідання педагогічної студії вчителів початкових класів Часовоярського ОЗЗСО №7

У Часовоярському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №17 канікули – це час для підвищення фахової майстерності. 8 січня 2024 року відбулося засідання педагогічної студії вчителів початкових класів. Під час зустрічі вчителі ознайомилися з критеріями самооцінювання за напрямом «Система оцінювання здобувачів освіти». Славська Ірина Анатоліївна презентувала свій досвід роботи з теми «Форми та методи подання освітнього матеріалу в умовах дистанційного навчання». Практично опрацювали «психологічні хвилинки», які допоможуть здобувачеві освіти справитися зі стресом та його наслідками, емоційно налаштуватися на урок, на плідну роботу. Це дасть змогу створити сприятливу атмосферу, що дозволить дітям розслабитися, зняти емоційне напруження, відновити почуття безпеки та психоемоційного комфорту.

14:30 09.01.2024

Вхід для адміністратора