A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Часовоярської міської ради

Новини

Часовоярський Центр дитячої та юнацької творчості долучився до обласної арт-акції "Збережемо світло!" 

11 листопада – Міжнародний день енергозбереження. Рішення про заснування цього свята було прийнято у квітні 2008 року за ініціативи міжнародної екологічної мережі SPARE., а вже в листопаді 2008 світ відзначив перший День енергозбереження.Це свято отримало статус міжнародного, оскільки взяти участь у проекті побажали близько 20 країн. Основна мета свята – привернути увагу влади та громадськості до раціонального використання ресурсів та розвитку поновлюваних джерел енергії.  

10:45 08.11.2023

Учні з батьками Часовоярського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів  N 17 долучились до «Тижня здорового способу життя в моїй родині»

Людина сьогодні звикла сподіватися не на захисні сили свого організму, а на могутність медицини. Академік Амосов стверджував: «Щоб бути здоровим, потрібні власні зусилля, постійні і значні. Замінити їх не можна нічим». Так, що таке здоров’я? Здоров’я – сукупність фізичних, духовних, соціальних якостей людини, що є основною її довголіття і необхідною умовою здійснення творчих планів, умовою високої працездатності, створення міцної сім’ї, народження і виховання дітей. Здоров’я людини – цікаве й складне явище. Здоров’я – це висока працездатність, гарний настрій, упевненість у собі. Фізичне здоров’я дає гарне самопочуття, бадьорість, силу. Психічне здоров’я дарує спокій, чудовий настрій, доброту, веселість. Соціальне здоров’я забезпечує успішність у навчанні. Але ніщо з цього не дається задарма. Для того. щоб зберегти своє здоров’я, треба докладати неабияких зусиль.В Часовоярському ОЗЗСО І-ІІІ ступенів  N 17 учні з батьками долучились до «Тижня здорового способу життя в моїй родині»,де показали та розповіли про те ,яка людина здорова і що треба для здоров’я(родина,правильне харчування,позитивні емоції,спорт,прогулянки),закликаючи людей долучитися до здорового способу життя.

10:48 06.11.2023

Інтегрований урок з української мови, літератури та музики у Часовоярському ЗЗСО №17

Наша мова є не тільки інструментом спілкування, але й втіленням нашої культури, історії та духу, символом самобутності та незалежності. Цьогоріч все світове українство вперше відзначає День української писемності та мови 27 жовтня. Тож з нагоди свята учні на учителі Часовоярського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів №17 долучились до перегляду інтегрованого уроку з української мови, літератури та музики. Заслужений працівник освіти Олександр Авраменко спільно з українським артистом Артемом Пивоваровим провели заняття, де розібрали символізм та сенси українських творів. Школярі розглянули такі музичні роботи, як «Думи», «Там у тополі» та «Ой на горі» Артема Пивоварова. За час свого існування українська мова пережила не менше пів тисячі циркулярів та указів, постанов і ухвал, розпоряджень та наказів про заборону. Але вона вистояла! І сьогодні, маючи безпрецедентну підтримку за всі роки новітньої історії незалежності, пішла у свій вирішальний контрнаступ. Кожен, говорячи українською, наближає Перемогу!

16:24 01.11.2023

День української писемності та мови у Часовоярському ЗЗСО №15

1 листопада 2023 року у  Часовоярському ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 15 пройшла низка заходів до Дня української писемності та мови. Так у 5-10-х класах пройшли тематичні виховні години та було проведено інтегрований урок з української мови, літератури та музики. Цей урок розробили заслужений працівник освіти Олександр Авраменко та український артист  Артем Пивоваров. Під час перегляду відео, учні мали можливість розглянути музичні роботи «Думи», «Там у тополі» та «Ой на горі» Артема Пивоварова, які стали сучасними інтерпретаціями народної і класичної української літератури. Цей виховний захід був створений для того, щоб відзначити розвиток української мови та показати, що народна творчість і класична література можуть бути сучасними та захопливими. Учні початкових класів під час виховних годин поринули в чарівний світ  української мови:  здійснили подорож у минуле - до витоків нашої мови; дізналися про історію свята ; пограли в гру «Говорімо по – різному». У 2 класі провели  «Мовний батл», а учні 3-х класів взяли участь у загадковій вікторині "Переходь на українську».

16:18 01.11.2023

Про застосування державної мови у сфері освіти - обговорювали на нараді у Часовоярському ЗЗСО №17

30.10.2023 року педагоги Часовоярського опорного ЗЗСО №17 обговорили на педагогічній раді низку питань щодо організації освітнього процесу в закладі. Зокрема, одним з основних питань було обговорення необхідності застосування державної мови в робочий час педагогічними та іншими працівниками закладу. До уваги присутніх було представлено лист Міністерства освіти і науки України від 27.10.2023 №1/16742-23 "Про застосування держаної мови у сфері освіти".  Після обговорення даного питання запропоновані рекомендації -  посилити роботу з популяризації української мови та заохочення її застосування в спілкуванні між собою в учнівському та педагогічному середовищах

13:31 30.10.2023

Гуманітарний хаб Часовоярської ТГ в місті Кривий Ріг

…Діти війни. <оляче і гірко чути ці слова! Як вберегти, допомогти нашим діткам пережити війну, здолати стрес? Благодійні фонди «Слов’янське серце», «Голоси дітей» приходять на допомогу. Волонтери фондів проводять цікаві заходи для дітвори, створюють не примусову атмосферу взаємодії. Діти Часовоярської міської територіальної громади щотижня відвідують гуманітарний хаб в місті Кривий Ріг, де для них і проходять цікаві, змістовні заходи, надається психологічна допомога.

10:46 27.10.2023

Мова — це генератор і найвища форма патріотизму - обговорення на педраді в Часовоярському ЗЗСО №15

НУШенята... Це особливо контактні, комунікабельні та неординарні учні 1-х, 5-х класів. Про адаптацію цих дітей говорили вчителі Часовоярського ЗЗСО №15 на педагогічній раді, яка відбулася 25 жовтня 2023 року. Учні талановиті, творчі, надихають, діляться позитивом, тому вкрай важливо створити комфортні умови для їх навчання та виховання. На педраді також обговорювалось питання про застосування української мови як державної. Принципове значення для майбутнього української мови має національна свідомість та мовна гідність. Використання державної мови – це потужний інструмент у протистоянні з ворогом України. Мова — це генератор і найвища форма патріотизму.

08:52 26.10.2023

Участь в обласному психолого-педагогічном едьютоні «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу під час воєнних дій»

З метою підвищення компетентності педагогів-позашкільників в контексті надання першої психологічної допомоги та оволодіння сучасними технологіями такої допомоги, навчання методів психоемоційної стабілізації, психоедукацію щодо способів психогігієни, психологічної підтримки дітей у кризовий період 24.10.2023р керівники гуртків Часовоярського Центру дитячої та юнацької творчості Василенко О.В., Березовська Н.В. та Мартинюк Н.В. взяли участь в обласном психолого-педагогічном едьютоні «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу під час воєнних дій». Практичний психолог Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості Аліна Аханкіна презентовано проблему «Соціально-педагогічна взаємодія «педагог – батьки» як чинник підтримки дітей в умовах воєнного стану» та надала поради щодо об’єднання зусиль педагогів і батьків вихованців для збереження психологічного здоров’я дітей.

10:11 25.10.2023

Вхід для адміністратора